2008. szeptember 30., kedd

Párkapcsolat

Mostanában sokan fordulnak hozzám párkapcsolati problémával. Főként azt panaszolják, hogy "se vele, se nélküle" nem tudnak élni. Erre a következő "tényfeltárást" javaslom:

Mivel nem vagyunk egyformák, így nem azonosak a vágyaink, az elvárásaink. Ha valakit szeretünk, sokmindent megteszünk neki, még olyat is, ami nekünk nem igazán okoz örömet. Kérdés, hogy ő valóban szeretné-e azt, amit mi teszünk, vagy csak azért nem szól nekünk, hogy nincs szüksége rá - sőt előfordulhat, hogy irritálja is -, mert szeret bennünket és nem akar megbántani. Ennek a kiküszöbölésére van egy jó módszer, melyet most leírok.
Írjatok mindketten egy papírt - 1 teljes napon keresztül: egyik oldalára "Mit szeretném, ha megtennél, hogy jobban szeresselek (kérések, elvárások)?", a másik oldalra pedig "Mit tennék meg azért, hogy Te jobban szeress (felajánlások)?". Fontos, hogy a papír állandóan nálatok legyen, hogy még véletlenül se kerüljön a másik kezébe, amíg nincs kész. A másik fontos dolog, hogy nemcsak a hétköznapi dolgokat kell beleírni, hanem a szexualitással kapcsolatosakat is. Apró dolgokkal óriási örömöket tudunk okozni a másiknak, vagy ő nekünk, de csak akkor, ha tudunk róla.Ha kész a papír, akkor cseréljétek ki és úgy olvassátok el a másik írását, hogy se ne lássátok, se ne halljátok egymást, mert egy köhhintéssel is hatalmas kisebbségi érzetet kelthetünk a másikban, hisz azt hiszi, hogy pont azt a "kicsit rázós" dolgot olvassa, amit nehezen írtunk le. A legjobb, ha teljesen külön helyen olvassátok. A másik papírján ki kell pipálni azokat a dolgokat, amiket elfogadunk, mint felajánlást vagy meg tudunk neki tenni neki és ki kell húzni, amit nem. Erre min. 3 órát adjatok egymásnak, de 1 napnál ne legyen több. Fontos, hogy csak olyat vállaljatok be a másik kérései közül, amit hosszú távon meg tudtok tenni, hisz ha kipipáljátok, akkor a másik azt fogja hinni, hogy az a dolog nektek is örömet okoz.Ha ez is megtörtént, akkor üljetek össze és olvassátok fel a másik papírját, minden beírás után CSAK ANNYIT mondva: ezt meg tudom tenni, ezt nem vagy ezt elfogadom, erre nincs szükségem. Semmiféle kommentárt nem szabad hozzáfűzni, mert ilyenkor a szánk nem azt mondja, amit szeretnénk és ezzel is kisebbségi érzetet generálhatunk.Két esélyes a dolog: ha sok a "pipa", akkor van értelme a kapcsolatnak. Ha sokkal több a kihúzás, akkor látni fogjátok, hogy csak a görcsös ragaszkodás tart össze benneteket és jobb, ha minél hamarabb véget vettek a kapcsolatnak, hisz ezzel megadjátok önmagatoknak és párotoknak is a lehetőséget, hogy ki-ki megtalálhassa a neki rendeltetett párt.

Nincsenek megjegyzések: