2009. február 6., péntek

Írás közben ejtett híbáink megfigyelése

Már sokszor, sok helyen leírtam: A legjobb terapeutánk: önmagunk. Ha képesek vagyunk arra, hogy megfigyeljük és kielemezzük a hibáinkat, akkor hamar megtaláljuk a kijavításának lehetőségét is.
Most néhány javaslatot fogok leírni ahhoz, hogy kielemezhessétek a saját elírásaitokat. Nem vagyok számmisztikus, így a betűk számértékét én az asztrológiai Házak jelentéstartalma szerint vizsgálom.
Amikor többször előfordul egy íráson belül az alábbi betűk tévesztése – rossz helyre írása, vagy kimaradása a szóból, esetleg duplázása ott, ahol nem kéne, akkor meg kell vizsgálni azt az életterületet, amire utal, és változtatni kell vagy a hozzáállásunkon, vagy a kapcsolat mélységén.

A, J, S
Amikor ezekkel a betűkkel van problémánk, akkor vizsgáljuk meg, hogy az elmúlt héten hol, milyen élethelyzetben toltuk jogtalanul előtérbe magunkat, vagy hol kerültünk némileg megalázó helyzetbe. Az önvizsgálat után, ha túlzott akarnokság történt, akkor igyekezzünk bocsánatot kérni, és helyrehozni a hibát. Ha viszont megalázó helyzetbe kerültünk, akkor keressük meg az illetőt, és mondjuk el neki, hogy ez nekünk nagyon rosszul esett. Lehet, hogy észre sem vette, mit okozott és legközelebb jobban fog figyelni.

B, K, T
Ezeknél a betűknél azt kell vizsgálni, hol ragaszkodunk túlzottan olyan dolgokhoz, helyzetekhez, emberekhez, akikkel igazából már nincs feladatunk és el kéne engedni az életünkből. Utal még pénzügyi problémákra. Nem árt ilyenkor kicsit visszafogni költekezésünket.

C, L, U
Ezen betűk tévesztése arra utal, hogy nem megfelelő a gondolkodásunk azokban a dolgokban, ahol az elmúlt héten ellenállásba ütköztünk. Esetleg a kommunikációnk nem volt megfelelő, nem azt mondta a szánk, amit gondoltunk. Amikor ilyen időszakban vagyunk, akkor jobb, ha valami fontos tárgyalásra készülünk, előtte való nap leírjuk, hogy mit szeretnénk másnap mondani. Így, amikor ott leszünk a megbeszélésen, eszünkbe fog jutni, mit is írtunk le, és ha időlegesen rosszul is fejezzük ki magunkat, azonnal ki tudjuk javítani és a partnerben a kijavított szöveg fog megmaradni, nem a hibázásunk.

D, M, V
Ezeknek a betűknek az elvétése a családon belüli problémára utal, amit vagy nem veszünk észre, vagy szemet hunyunk felette – akár kényelemből, akár a konfliktus felvállalásától való félelmünkben. Jobb, ha tisztázzuk a helyzetet, mert később már nehezebb lesz.

E, N, W
Ennek a 3 betűnek az elvétése utalhat a szexuális életünk zavarára, esetleg nemzőszervünk alakuló betegségére (nem árt szűrővizsgálatra menni). Utalhat gyermekeinkkel való kapcsolatunk hiányosságaira, de utalhat arra is, hogy nem vesszük észre, hogy amit tanultunk és tanítanunk kellene, abban még nem vagyunk tökéletesek és utána kéne néznünk néhány dolognak az adott témában.

F, O, X
Ha ezekkel a betűkkel van gondunk, akkor figyeljünk a testérzeteinkre – mert valószínűleg beszorultunk egy olyan helyzetbe, ahonnan ki kéne szabadulnunk. Ezt másként nem tudjuk megtenni, csak, ha képesek vagyunk kimondani a nem szót. A másik, amire figyelmeztet, hogy a munkánkban vagy egy kollegiális viszonyunkban vannak zavarok. Lehet, hogy másik munka után kéne néznünk, vagy a kollégát kéne végre leállítanunk.

G, P, Y
Ezek a betűk figyelmeztetnek arra, hogy a házasságunkban vagy tartós párkapcsolatunkban, esetleg peres ügyünkben várhatók olyan változások, melyek nem igazán fognak nekünk tetszeni. Jobb lenne elébe menni a dolgoknak és tiszta vizet önteni a pohárba.

H, Q, Z
Ezek a betűk a kölcsönökkel, örökséggel, más pénzével (amiért nem mi dolgoztunk meg, pl.: betegállományos pénz, nyugdíj is ide tartozik, esetleg ezek intézése) kapcsolatos zavarokra utalnak. Aztán a halálra. No ne ijedezzünk, nem a testi halálra gondolok (bár ritkán, de előfordulhat), hanem inkább azokra a „halálokra” amiket nehezen élünk meg. Pl. amikor véget ér egy iskola, ahol jól éreztük magunkat, akkor az az iskola a tanárral, épülettel, társakkal meghal számunkra. Vagy elveszítettük a kedvenc esernyőnket, számunkra „meghalt”, és fáj érte a szívünk. Meg kéne vizsgálni, hogy vagyunk mi az elengedéssel.

I, R
Ezek a betűk a hitünkre utalnak – és itt nem csak a vallásos hitre gondolok, hanem az önmagunkba vetett hitre. Képesek vagyunk-e hitet ébreszteni magunkban, hogy meg tudunk csinálni valamit, el tudunk érni valamit. Aztán utalhat arra is – csak annál, akinek folyamatban van már -, hogy egy külföldi út vagy munka nem úgy alakul, ahogy mi azt elképzeltük.

Sok sikert az önterápiához!

Nincsenek megjegyzések: