2008. szeptember 2., kedd

Részecske-gyorsító kísérlet Svájcban 2008.09.10.

2008.09.10-én Svájcban, Genftől nem messze egy különleges kísérletet fognak végrehajtani, melyet eredetileg az Egyesül Államokban csináltak volna, de az amerikaiak túl kockázatosnak találták, ezért áttették Európába – elgondolkodtató.

Az alábbi szöveget a kérdésem.hu egyik tagjától, XXI.th Century Fox –tól idéztem:
„Az LHC gyorsítóban nanomásodpercenként következik be egy-egy proton-proton ütközés, a másodpercenkénti egymilliárd eseményből kell majd azt a néhányat kiválasztani, amelyik fontos lehet a kísérleti fizika szempontjából. A KFKI Részecske- és Magfizikai Kutatóintézete és a Budapesti Műszaki Egyetem közös munkacsoportja nagy sebességű és nagy megbízhatóságú adatátviteli rendszerek kifejlesztésére kapott megbízást. Rubin György, a munkacsoport vezetője nem tagadja, roppant szigorúak a műszaki követelmények.”

A történet érdekessége, hogy szept. 9-én a Plútó a Földünkről nézve „megáll”, vagyis Stacionell lesz. Ezt a bolygót 1930.02.18-án 16 órakor (Gr-i időben 23 óra) fedezték fel Flagstaffban (USA, Arizona W111°39' és N35°12'). Az a hatalmas belső erő, melyet a Plútó képvisel, avatott kézben csodákra képes, viszont ha „rossz” kezekbe kerül, óriási pusztítást vihet végbe. Gondoljunk csak az atomerőművekre és az atombombára. Sajnos a bolygó felfedezésének pillanatára felállított asztrológiai képlet is erről szól. Ha összehasonlítjuk a mostani kísérlet napján Gr-i időben 23 órára, Genfre felállított képletet a bolygó felfedezésének képletével, akkor rögtön szembetűnik, hogy a Jupiter szintén Stacionell, hatótávolságon (orbisz) belül a Plútó felfedezésének Szaturnuszán, a 6. Házban. A 6. Házhoz tartoznak a szerszámok, eszközök, melyek szintén lehetnek építő és romboló hatásúak is, attól függően, hogy mire használjuk.

Amikor először megláttam a két képlet összevetését, az jutott eszembe, hogy előfordulhat egy olyan „eszköz” felfedezése, melynek segítségével át lehet majd lépni egyik dimenzióból a másikba – nos, ki – ki gondolkodjon el azon, hogy milyen kézben milyen eszközzé válhat.

Gondolom, ha egy ilyen nagy horderejű felfedezésre jutnak, mi, a kisemberek valószínűleg nem fogunk egyhamar értesülni róla.

Nincsenek megjegyzések: