2008. szeptember 18., csütörtök

Néhány szó az asztrológiáról

Ha valaki azért keres fel egy asztrológust, hogy az majd megmondja, melyik nap hány óra hány perckor mit csináljon, akkor már régen rossz, hisz az az ember ki akarja adni a kezéből az irányítást, nem akar semmiféle „rosszat” megtapasztalni, ezáltal elutasítja lelke fejlődésének lehetőségét.
Az asztrológiai ábra ismerete arra jó, hogy tisztába jöjjünk a jó tulajdonságainkkal, tehetségünkkel, melyeknek fejlesztése során nemcsak önmagunkra fogunk rálátni, segítve előrejutásunkat, hanem a környezetünkben élőkre, vagy a hozzánk fordulókra is. Aztán az asztrológia még arra is jó, hogy rájöjjünk, melyek azok a „rossz” tulajdonságaink, melyeken egy kicsit tudunk javítani, de túl sokat nem, maximum azt tehetjük, hogy elismerjük őket, a külvilág tudomására hozzuk és figyelembe vesszük a mindennapi vagy különleges feladataink megoldásánál, valamint, ha ezekben a tulajdonságainkban segítségre szorulunk, akkor képesek legyünk felvállalni a segítség kérést.
Életünk a folytonos változásról, a hullámhegyekről és a hullámvölgyekről szól. Ha nem tudunk változni, ha megrögzötten ragaszkodunk a már jól bevált dolgokhoz, akkor előbb-utóbb jön a megvetemedés, majd a törés. A hullámhegyeken töltődnünk kell, a hullámvölgyekben pedig tanulnunk. Aki ezt a periodikus változást képes elfogadni – nos arról az emberről szokták mondani, hogy a „jég hátán is megél”.

Nem árt, ha igyekszünk fenti dolgokat tudomásul venni és alkalmazkodni a mindenkori körülményeinkhez, meglovagolni a lehetőségeinket és figyelembe venni a fékeket, korlátokat, majd új utakat keresni.

Nincsenek megjegyzések: