2011. november 1., kedd

Uránusz Magyarország egén

Sokat gondolkodtam, hogy megírjam-e egyáltalán ezt a szöveget vagy sem. Aztán egy idő óta már azon morfondíroztam, hogyan kellene tálalnom, hogy túlzott és felesleges félelmeket ne gerjesszek, de azért felhívjam a figyelmet a közeledő veszélyre. Aztán, amikor sorozatosan jöttek a nagy balesetek, úgy döntöttem, hogy meg kell írnom legalább egy részét, mert mindenki, aki „látja”, inkább hallgat, vagy ködösít, vagy úgy tesz, mintha nem látná.

Nos, akkor kezdjük.
Magyarország éves előrejelzését Budapest képlete alapján szoktuk megadni (1873.10.25.10:35 Budapest), de én mindig megnézem Esztergomét is (1895.01.23.12:21:03 Esztergom), hisz Magyarország bölcsője mégis itt van, még ha Esztergom városrészeit később egyesítették is, mint Budát és Pestet.

Budapest idei előrejelzésében az Uránusz az MC-n áll. Ez a bolygó képviseli az ellenállást, a szabadulási kényszert, a szabadságharcot, a baleseteket, a földrengéseket, a robbanásokat, a háborút. Ha ez az előrejelzés egyetlen emberé lenne, akkor azt javasolnám neki, hogy minél hamarabb kezdjen el egy festés-terápiát, ahol „kidolgozhatja” magából azokat a hatalmas pusztító erőket, amiket eddig engedett felhalmozódni magában. Így viszont inkább végiggondoltam, országos szinten mit is jelképez az Uránusz és a Neptunusz.
Ha pl. csak néhány törvény közelgő bevezetését nézzük, akkor pl. a Neptunuszhoz kapcsolható a dohányzás és annak közelgő megtiltása a munkahelyeken, ami súlyos következményekkel járhat – az Uránuszhoz pedig ennek a törvénynek a megszegése és egy esetleges katasztrófa, ami egy tiltott csikk gyors eltüntetésének következménye. Hosszú évekig dolgoztam egy gyógyszergyárban, tudom, mekkora a veszélye akár a gyárudvaron is a tűznek vagy akárcsak egy elektromos szikrának. Gondoljunk bele, milyen következménye lehet annak, ha egy kemény dohányos ember suttyomban rágyújt valahol, de meglátja, hogy jön a főnöke és el akarja tüntetni az égő cigarettát, ám ez nem sikerül neki teljesen és esetleg ezért felrobban egy üzemrész vagy egy veszélyes anyagot tartalmazó tartály.
Ne felejtsük el, minél erőszakosabban le akarunk szoktatni valakit valamiről, annál nagyobb lesz benne a feszültség és ezáltal az ellenállás, így azt fogja keresni, hol tudja áthágni azokat a tilalmakat, amiknek az elfogadására ő még nem készült fel. A büntetés nem megoldás – amíg nem jön létre a szemléletváltás, addig nem tudnak beindulni a változások. Addig viszont meg kellene hagyni a kijelölt, biztonságos helyeket a dohányzásra.

Vagy nézzük a legutóbbi közúti baleseteket. Nagy százalékukat külföldi sofőrök okozták. Mi történik, ha egy ilyen balesetbe épp belefut egy veszélyes anyagot szállító kamion? Ennek egyetlen ellenszere a fokozott ellenőrzés, és ha a rendőr látja, hogy az a sofőr annyira fáradt, hogy már alig lát (ez is Neptunusz), akkor legyen lehetősége félreállítani és kényszeríteni legalább egy rövid pihenőre.

A Hold (ami többek között képviseli az ország területén lévő vizeket) ugyan közvetlenül nincs támadva, de együtt áll a Szaturnusszal (vízhozam csökkenés) és az urát támadja a Plútó és a Mars, mely mindkettő vegyszeres fertőzésre utal, ami esetleg nem azonnal fog kiderülni, mivel pénzhiány miatt elhanyagolják a folyamatos ellenőrzést.

Ám ez a Hold a lakosságra is utal, a népre, mely most még „nyel”, de érik benne a „nem” szónak (Szaturnusz) a feszítő ereje, és ha a családok, melyeket szintén a Hold jelöl, teljesen elveszítik a minimális biztonságérzetet is és elkezdenek szétrobbanni, akkor ez egy hatalmas detonációban fog kiteljesedni.

De itt van pl. az Esztergomban kialakult helyzet. A lakosság óriási többséggel Tétényi Évára szavazott de mellette a FIDESZ képviselőire. Miért nem veszi észre a kormány, hogy Esztergom nem a kormány ellen szavazott, csak egyetlen ember ellen? Ebből a szavazási eredményből annyira világos – hogy hogy nem veszik észre? Nem tanultak matematikát?
Ha megnézzük Esztergom képletének idei előrejelzését, akkor látszik, hogy a város lakossága még mindig lojális a kormányhoz - de meddig? Egyre hangosabb a tiltakozás, és ez érthető, hisz egy rossz kormányzati döntés miatt több mint 30 ezer ember kénytelen olyan plusz frusztrációt felvállalni - a minden magyart sújtó nehézségeken felül -, melyek gyakran teljesen ellehetetlenítik a mindennapi életet.

Mindannyian tudjuk, hogy a kormány nehéz helyzetben van – sőt egész Európa, sőt…
De ha lehet kisebbíteni az embereken lévő nyomást, akkor miért nem teszik meg azok, akiknek hatalmukban áll? Miért kell megvárniuk a robbanást?

Nincsenek megjegyzések: