2008. július 22., kedd

A Szaturnusz, mint a Karma, FELADAT bolygója

Nem szeretem az olyan kifejezéseket, melyekkel szétszedik az asztrológiát. Nincs olyan, hogy "Karma-asztrológia", hiszen az egész képletet kell nézni. Ha pl. egy fazéknak csak a füle van meg, abban még nem tudunk levest főzni. Az asztrológiai képlet nem utasít, csak támpontot ad az olyan tulajdonságainkról, melyeket felhasználhatunk a feladataink megoldásában és az olyanokról, melyeket kicsit fejleszthetünk - túlságosan nem -, aztán el kell fogadnunk, hogy ez a gyenge pontunk. Ha képesek vagyunk a gyenge pontjainkat elfogadni, ha képesek vagyunk ezeket a környezetünk tudomására hozni, akkor nem nyomják folyton az orrunk elé, nem kell miatta szégyenkeznünk, így nem fogjuk kivetíteni a külvilágba - tehát nem is kapjukvissza, mint "idegesítő tulajdonsággal rendelkező embereket".A Karmára, vagyis az életfeladatra a Szaturnusz helye, fényszögei, uralkodó bolygója stb. - vagyis igazából az egész képlet - utal. Én meg szoktam még nézni a Holdcsomópont helyzetét is. Röviden - és hangsúlyozom SARKÍTVA - le fogom írni, nagyjából mit lehet kiolvasni a Szaturnusz helyzetéből. Nem győzöm újra és újra elmondani, hogy ezek nem mindenkire vonatkoznak ugyanúgy, mert az egész képletet kell látni!

Szaturnusz a Kosban
Ennek az embernek az a feladata, hogy megtanuljon "másokért" küzdeni, harcolni. Ez számára a legnehezebb, hiszen a Kos mindent azonnal akar, mindig az élen akar haladni, mindig mindenből elsőként akar részesülni. Ezekre természetesen a Szaturnusz azt mondja, hogy NEM. Ettől a Kos haragos, ideges, feszült lesz - így balesetveszélyessé válik - nemcsak önmagára nézve, hanem másokra is. Amikor végre benő a fejelágya, akkor rájön, ha a csapat élére áll és a csapatérdeket képes a saját érdeke elé helyezni, akkor ettől a kemény bolygótól zöld utat kap.

Szaturnusz a Bikában
Ez is egy igen nehéz feladata. Az ilyen képletnek a tulajdonosa a "birtokának" érez mindent és mindenkit. Rendkívül nehezen él meg minden apró változást - legyen az egy költözés v a gyermekének a párválasztása, esetleg pohár összetörése. Az ilyen emberek nagyon tudnak "gyűjteni", és általában sikerül is egy darabig a "jólétet" tartósítaniuk. Csakhogy nem elégszenek meg soha semmivel. Nő a gyerek, nagyobb szoba kell neki, v lesz még egy gyerek, nagyobb lakás kell, v nagyobb autó, hogy elférjen a család. Mindig talál valamilyen "valós" okot a gyarapodásra, aztán egyszercsak azon veszi észre magát, hogy a „tulajdonainak" a rabjává vált. Ekkor szokott a Szaturnusz közbelépni és elvenni szinte mindent, hogy az az ember rájöjjön: mit sem ér a tulajdon, ha nincs kivel megosztani.

Szaturnusz az Ikrekben
Az Ikrek a Merkúr uralma alatt áll. A Merkúrhoz tartozik a mozgásunk, a gondolkodásunk, a kommunikációnk. A Szaturnusz ezeken a területeken állít bennünket nagy próbatételek elé. A képlet tulajdonosa rosszul érzi magát, ha valamit nem tud, v valahova nem tud eljutni. Ez az ember folyton elkezd valamit tanulni de nem fejezi be. Sajnos előfordulhatnak mozgásszervi vagy beszédkészségbeli zavarok is. Ennek az embernek azt kell megtanulnia, hogy a korlátai ellenére képesnek kell lenni a kapcsolatteremtésre, képesnek kell lennie örömét lelni az apró dolgokban. És ami szintén nagyon fontos - meg kell tanulnia, hogy nem minden a tudás, ha nincs mögötte gyakorlat.

Szaturnusz a Rákban
Akinek a képletében ez a formáció szerepel, az már kiskorában szembesül a „teljes család” hiányával. Számára nehéz a „megfelelő” partner megtalálása, mert azonnal családot, gyereket akar, pedig mindig olyan partnereket választ, akik még nem nőttek fel ehhez a feladathoz. Jobb, ha a képlet tulajdonosa felvállal olyan munkát, ahol gyermekekkel, esetleg beteg gyermekekkel kell foglalkozni. Ezzel „kiváltja” a Szaturnuszát, képes lesz családot alapítani és azt meg is tudja tartani. Ezek az emberek szeretnek családi összejöveteleket szervezni, de valami mindig balul üt ki, vagy, ha nem, akkor ők elégedetlenek, pedig mindenki jól érzi magát a rendezvényen.

Szaturnusz az Oroszlánban
A képlet tulajdonosa szinte folyton „tálcán kapja” a hatalmat, de ahelyett, hogy élne vele, általában visszaél a lehetőséggel. Tudom, most sokan felkapják a fejüket. Nos, nem készakarva él vissza a hatalmával, csak a „véletlenek” rákényszerítik. Természetesen nincsenek véletlenek. Ezek mind a Szaturnusz elénk tolt feladatai, mert kíváncsi, hogy megtanultuk-e a leckét. Ha nem, akkor sajna újra és újra az orrunk elé tolja ugyanazt a feladatot mindaddig, amíg meg nem tanuljuk a „leckét”.

Szaturnusz a Szűzben
Ez az ember már kis korától ellátja a kisebb testvéreit, esetleg az egész családot, mert a szülők vagy reggeltől estig dolgoznak vagy nem családcentrikusak. Aztán bemenekül egy házasságba, ahol szintén kiszolgálja a párját, esetleg annak családját is, no meg a saját gyermekeit. Aztán, amikor eléri azt a 40-50 éves kort, akkor döbben rá, hogy ő vajon hol van ebben a világban? Ilyenkor drasztikus lépésre szánhatja el magát, felrúg minden addigi kötöttséget, hogy megvalósítsa önmagát. Sajnos rá fog jönni, hogy ez nem megy egyszerűen, hisz hiányzik neki a mindennapi robot. Meg kell tanulnia „NEM”-et mondani.

Szaturnusz a Mérlegben
Ez az ember szinte mindig több partner közül kénytelen választani, és mindig „beválaszt”. Nagyon fontos számára a külcsín, de mint tudjuk, aki túl sokat foglalkozik a külsejével, annak nem marad ideje a belső tartalom szépítésére – vagy legalábbis nagyon keveseknek. A Mérleg Szaturnusszal rendelkező ember a szépet (de belül üres) választja, majd kesereg, hogy ő soha nem fogja megtalálni a párját. Sokan közülük „véletlenül” mindig olyan partnert választanak, akik már foglaltak. Ezek az embereknek jobb, ha társkereséssel foglalkozó munkát választanak, esetleg a szépségiparban helyezkednek el, hogy kiélhessék a szép iránti vágyukat. Akkor képesek lesznek a másik emberben meglátni a belső szépséget, és értékelni is tudják.

Szaturnusz a Skorpióban
Ha valakinek ebbe a jegybe kerül a Karma bolygója, a Szaturnusz, akkor igen nagy teherbírással rendelkezik, ugyanakkor ezeket a terheket meg is kapja. A feladata arról szól, hogy képessé kell válnia ezekből a terhekből átadni a környezetének is. A Skorpió köztudottan rendkívül alaposan és gyorsan dolgozik, de nem képes kivárni, míg a másik megcsinálja a feladatot – egyszerűen kikapja a kezéből. A nap 24 órájából képes 24-et dolgozni – ez sajna az egészség rovására megy. Ezek az emberek már kis koruktól kemény testi és lelki feladatokat kénytelen megoldani – így ők maguk is keménnyé válnak. Meg kell tanulniuk lebontani az önmaguk köré épített páncélt.

Szaturnusz a Nyilasban
Ennek az embernek mindig „elvei vannak”, melyekhez nagyon ragaszkodik. Hiába próbálja a környezete meggyőzni – hajthatatlan. Így sajnos a Szaturnusz időnként markánsan figyelmezteti arra, hogy hallgassa meg a körülötte élő embereket is és egy kicsit változtasson a nézetein. Ő sajnos ezt nagyon nehezen teszi meg, így jelentkezhet cukorbetegség v komolyabb csípő problémák, esetleg hosszantartó légúti (tüdő) megbetegedések. Ha képessé válik átalakítani a világról alkotott képét a betegségek akár teljesen elmúlhatnak.

Szaturnusz a Bakban
Ez az ember teljesen magába fordul. Meg kell tanulnia, hogy nyisson a külvilág felé. Attól, hogy kimutatja a szeretetét és képes el is fogadni a külvilágból felé áradó szeretetet, még nem lesz kevesebb az emberek szemében, nem lesz sebezhetőbb. Sajnos általában későn jönnek rá, hogy milyen csodálatos dolgokról maradtak le a bezárkózásuk miatt.

Szaturnusz a Vízöntőben
Ezek az emberek mindig „harcolnak” egy közösségért, egy, az emberiséget szolgáló ideáért. Meg kell tanulniuk, hogy önmagukért is képesek legyenek kiállni, hisz, ha ők nincsenek egyensúlyban, akkor nem képesek jobbítani a világon. Mindig előtérbe helyezik a „másik” problémáját, és elcsodálkoznak – sőt zokon is veszik -, ha nekik van problémájuk, akkor nem találnak olyat, aki segít a megoldásban.

Szaturnusz a Halakban
Ennek az embernek nagyon meg kell tanulnia, hogy a materiális világban kell élni, nem pedig a fellegekben. Azt hiszi, ha ő mindenkinek segít, akkor szeretni fogják. Nem veszi észre, hogy a környezetét zavarja, hogy mindenki életébe beleszól. Meg kell tanulnia, hogy csak és kizárólag annak szabad segítenie, aki kéri.

Nincsenek megjegyzések: