2008. július 22., kedd

A Felszálló Holdcsomópont jelentése a jegyekben

Mint az elején írtam, a képlet egészét kell mindig nézni. A Karmára (feladatra) a Felszálló vagy Belépő Holdcsomópont (Sárkányfej) helyzete, fényszögei vagy egy bolygóval való együttállása is utal. Ebben a részben leírom – hozzávetőlegesen – mit jelent, a Felszálló Holdcsomópont az egyes jegyekben. Azt azért nem árt tudni, hogy ezt a pontot az Efemeridákban is megtaláljuk. Vele pontosan szemben található a Leszálló vagy Kilépő Holdcsomópont (Sárkányfarok). A Felszálló Holdcsomópont utal a felépítendő jövőre, vagyis, ahová a képlet tulajdonosának el kell jutnia. A Leszálló Holdcsomópont pedig azt az „örökséget” szimbolizálja, amivel megszületett, amit szép lassan fel kell dolgoznia és át kell alakítania.

Felszálló Holdcsomópont a

Kosban
Ennek az embernek meg kell tanulnia megtalálni az önálló életutat anélkül, hogy mások érdekeit megsértse.

Bikában
Ennek az embernek meg kell tanulnia a „bizalmat”, meg kell tapasztalnia, hogy nem muszáj mindig konfrontálódni a környezettel, anélkül is el tudja érni a biztonságot és a nyugalmat.

Ikrekben
Neki sokat kell tanulnia, hogy a „hozott” hitét tudással tudja megtámogatni, és képes legyen önálló világkép kialakítására – nem pedig mások esetleges tévhiteinek szajkózására.

Rákban
Meg kell találnia a függőség és függetlenség, az érzékenység és a közöny közti középutat. Meg kell tanulnia, hogyan egyeztesse össze a családot (gyermekvállalást) a hivatással.

Oroszlánban
Ennek az embernek meg kell küzdenie azzal, hogy, ha hatalom kerül a kezébe, azzal élnie kell – a köz javáért. Nem szereti a hatalmat, mert akkor elveszíti a barátokat, haverokat. Viszont rákényszerül a hatalom gyakorlására, és akikkel eddig puszipajtás volt, azokat is meg kell fegyelmeznie. Ez bizony igen nehéz feladat számára.

Szűzben
Neki meg kell tanulnia, hogy úgy szolgálja a „másik” embert, hogy nem csak beleérez a másik helyzetébe, hanem némi rendre is szoktatja – természetesen először önmagát kell némileg megfegyelmeznie. Azt is meg kell tanulnia, hogy csak annak segítsen, aki már elindult, aki már képes felhasználni a segítséget.

Mérlegben
Ennek az embernek az a tanulnivalója, hogy ne csak az önös érdekeit tolja mindig előtérbe, hisz gyakran vannak olyan helyzetek, amikor a „másik” ember érdekeit kell szem előtt tartanunk, a miénket pedig háttérbe kell szorítanunk. Meg kell találnia az egyensúlyt.

Skorpióban
Neki igen komoly anyagi veszteségek árán kell rájönnie, hogy a dolgok mögé kell tudni nézni, mert amit látunk, nem biztos, hogy az, aminek látjuk.

Nyilasban
Ez az ember valószínűleg egész életében tanul, végül rá kell jönnie, hogy hiába a tudás, ha nincs mögötte hit. Meg kell tapasztalnia, hogy kevesebb tudással, de több hittel nagyobb dolgokra képesek az emberek.

Bakban
Őt igen komoly családi kötelékek kötik gúzsba, szinte nem tud levegőt venni tőlük. El kell érnie, hogy a környezete elfogadja: nemcsak a család létezik, hanem az önmegvalósítás, a hivatás is. Ezt a kettőt kell összehangolnia.

Vízöntőben
Ez az ember igen komoly karriert futhat be, mire rájön, hogy nem minden a hatalom, a csillogás. Vannak ennél sokkal fontosabb dolgok – mégpedig az emberi kapcsolatok. Rá kell jönnie, hogy a szabályokra szükség van, de időnként felül kell emelkedni rajtuk, hiszen lehetnek kivételes esetek is, és mint tudjuk, a „Kivételek erősítik a szabályt.”

Halakban
Az ilyen emberek szinte betegesen pedánsak, soha nem tudnak lazítani, mert mindig, mindennek rendben kell lenni körülöttük. Aztán egyszercsak rájönnek, hogy belemerevedtek a mániákus tisztaságba. Megtapasztalják, hogy úgy is lehet élni, ha nem sterilizálok magam körül mindent és mindenkit – és még időm is maradhat önmagamra és a kapcsolataim ápolására.

Nincsenek megjegyzések: