2012. február 7., kedd

Skori, mint „magzatfaló”

Alcím: Esztergom és én

Egy Skorpiónak mindig szüksége van „magzat” állapotú ételre – legyen az hagymacsíra, különféle magok (napraforgó mag, tökmag, barackmag, búzacsíra, eper, ami tele van magokkal, stb.).
Érdekes módon, először „szotyi”-t írtam a napraforgó mag helyett.
Az köztudomású (vagy nem), hogy a napraforgó az Oroszlán ASC-ű emberek – vagy Nap az ASC-en - virága, és nekem az Oroszlánban van a Plútóm, az egyik születési uralkodóm. Ám a Szaturnusz miatt bizonyára szeretném ezt „bújtatni”.

Szóval, ma reggel – a tegnapi nap után – kicsit le voltam amortizálódva. Nekiláttam, hogy csinálok egy kis hagyma – uborka salátát a kajámhoz, mivel én savanyúság nélkül nem igazán szeretek kajálni (Szaturnusz az ASC-en).
Erre mit látok? A hagyma, amit elkezdtem pucolni, tele van belső, sötétzöld csírákkal. A hagyma eddig a spejzban volt, ahol annak ellenére, hogy csak a konyhából van elszeparálva egy beépített szekrénnyel, az ásványvíz kásás lett, tehát igencsak röpködnek benne a mínuszok – nos ennek ellenére a hagymában beindult a csírázás és én pont ezt a hagymát fogtam ki. Felvágtam utána még kettőt – egyikben sem.

Egy Skori mindig akkor „kap” csírát, amikor igen kemény feladat következik. Kicsit elgondolkodtam, aztán rándítottam egyet a vállamon és azt mondtam: eddig is mindig volt valahogy, ezután is lesz.

Amióta „összekötöttem” a sorsom Esztergommal, mégpedig azzal, hogy az ő akarata ellenére beállítottam a képletét, hogy értő szemek láthassák „pőrén” – azóta hol segít, hol beledöngöl a betonba.
Amikor nagy mélységekben mászkáltam, akkor segített. Most, hogy kicsit helyrerázódtam – elvesz. Bizonyára most is ez lesz – de én úgy gondolom, csak abból lehet elvenni, ami van. Ami nincs, onnan nincs mit elvenni.
Nos, most van, tehát vigye.

Úgy látszik, most "újjászületőben" vagyok, ezért akar Esztergom felfalni - hihi!
Esztergom! Egészségedre!

Nincsenek megjegyzések: