2009. május 14., csütörtök

Programozás

Ha szeretnénk valamit elérni, akkor először is el kell döntenünk, hogy mi is az, amit meg akarunk valósítani, aztán azt, hogy mennyi időn belül, majd egy rövid mondatban meg kell fogalmaznunk és már indulhat is a programozás.

Nagyon fontos, hogy konkrét személyre, konkrét tárgyra nem szabad programozni, mert az nem fog teljesülni, sőt igen komolyan visszaüthet. Meg kell adni Sorsunknak a szabad kezet arra, hogy kit vagy mit küld számunkra.
Pl.: ha járunk valakivel, a partnerünk személyére ne programozzunk, vagy, ha szeretnénk lakást, akkor ne arra a konkrét lakásra szóljon a programozás, amit esetleg kiszelemltünk hanem csak egy lakásra, vagy ne egy konkrét munkahelyre, hanem csak egy munkahelyre.

Példa a programozó mondatra:
„2 hónapon belül megismerem azt a férfit (nőt – kinek-kinek neme szerint), aki testileg –lelkileg megfelel számomra, akivel boldogan élhetünk, fel tudjuk nevelni a gyermekünket (vagy gyermekeinket) és képesek leszünk szerelemben, szeretetben, egymást segíteni minél hosszabb ideig”

„3 hónapon belül megtalálom azt a lakást, ahol jól fogom érezni magam a családommal együtt és amit képes leszek fenntartani.”

„1 héten belül megtalálom azt az állást, ahol jól fogom érezni magam, szeretni fogom a munkámat és annyit keresek vele, hogy a mindennapi kiadásaimon kívül tartalékolni is tudjak.”


Nagyon fontos még, hogy azt kapjuk – és csakis azt -, amit programozunk!!!
Apró adalék a saját hibáimból:
Jónéhány évvel ezelőtt programoztam magamnak egy számítógépet. A mondatomban az szerepelt, hogy „… egy számítógép, amivel fel tudok menni az internetre…”. Meg is tudtam szerezni a számítógépet 2 napon belül, rá is kötötték az internetet, de oly kicsi volt az alaplapja, hogy nem tudtam vele dolgozni a neten. Hamar tönkre is ment. Ebből okulva a következő programozó mondatomban már úgy kértem, hogy „… egy olyan számítógépet, amivel dolgozni tudok az interneten …” Ezt a gépet is megkaptam 2 nap múlva – mostanában fogom kifizetni az utolsó részleteit –, azóta is használom.



A Programozás folyamata

Nos, ha megvan a mondatunk akkor a következőt kell tennünk:

Amikor lefeküdtünk aludni, feküdjünk hanyatt, szívjuk be a levegőt, jó mélyen, majd lassan fújjuk ki, akár egy kísérő mondattal: „De jó feküdni!”

Hunyjuk le a szemünket és képzeljünk el egy fekete iskolai táblát.
Gondolatban az egyik kezünkbe vegyünk egy krétát, a másikba egy szivacsot.
A táblára rajzoljunk a krétával egy jó nagy (kb. 1 m átmérőjű) kört, ami be is zárul, tehát nincs hézag a kör vonalán.

Ezután mondjuk ki félhangosan (de lehet magunkban is, ha nem akarjuk zavarni a párunkat) a következőt:

Tíztől egyig, …….. - A kipontozott részbe az előre megfogalmazott mondatunkat kell behelyettesíteni.

Ezután mondjuk ki, hogy „Tíz” és írjunk be egy „10”-es számot a körünkbe úgy, hogy ne érjen hozzá a körhöz, majd töröljük ki a szivaccsal, szintén úgy, hogy ne töröljünk bele a körbe.

Ezután mondjuk ki, hogy „Kilenc”, írjunk be egy „9”-es számot a körbe, majd töröljük ki.

Ezután mondjuk ki, hogy „Nyolc”, írjunk be egy „8”-as számot a körbe, majd töröljük ki.

Ezután mondjuk ki, hogy „Hét”, írjunk be egy „7”-es számot a körbe, majd töröljük ki.

Ezután mondjuk ki, hogy „Hat”, írjunk be egy „6”-os számot a körbe, majd töröljük ki.

Ezután mondjuk ki, hogy: „Öttől egyig …. (a pontozott részbe megint mondjuk el az előre meghatározott mondatunkat, de fontos, hogy ugyanúgy, ahogy a programozás elején). Ha elmondtuk, akkor mondjuk ki, hogy „Öt”, írjunk be egy „5”-ös számot a körbe, majd töröljük ki.

Ezután mondjuk ki, hogy „Négy”, írjunk be egy „4”-es számot a körbe, majd töröljük ki.

Ezután mondjuk ki, hogy „Három”, írjunk be egy „3”-as számot a körbe, majd töröljük ki.

Ezután mondjuk ki, hogy „Kettő”, írjunk be egy „2”-es számot a körbe, majd töröljük ki.

Ezután mondjuk ki, hogy „Egy”, írjunk be egy „1”-es számot a körbe, majd töröljük ki.

Ezután mondjuk ki a mondatunkat, majd minden egyes szót megnyomva, tagoltan ezt a szöveget: „ÉS EZ ÍGY VAN JÓL!”


Ezt a programozást az első héten minden lefekvéskor csináljuk meg. A következő hetekben elég, ha hetente 3-szor végezzük el.

Sok sikert!

Eta

Nincsenek megjegyzések: