2009. május 22., péntek

A párkeresésről

Mivel pillanatnyilag én is „ebben a cipőben járok”, szereztem néhány olyan tapasztalatot, melyek okulásul szolgálhatnak.

Amikor létrejön a személyes találkozó, megvan a szimpátia, esetleg a „szikra”, ne szálljunk el. Igyekezzünk a rózsaszín köd mögé nézni. El kell fogadnunk, hogy nem fogjuk tudni megváltoztatni a partnerünket, mint ahogy mi sem tudunk nagyon változni. Egy kis változás sikerülhet, de az „alap” adott, a saját bőrünkből nem tudunk kibújni, csak ideiglenesen. Huzamosabb idő után felszínre kerülnek a valódi alap tulajdonságok, melyek szétrombolhatják a „jól” induló kapcsolatot.

Mire figyeljünk:

1./ Ha mindjárt az elején „megüt” bennünket egy olyan szokás a partnerben, ami irritál, akkor nehogy azt higgyük, hogy majd mi leszoktatjuk róla!

2./ Ha a külsejében van olyan „emlékeztető” (szem, száj, orr stb. formája), amely a szülőnket vagy felmenő ági rokonunkat (mondjuk nagyanyát vagy nagyapát) juttatja eszünkbe, akkor az sem fog hosszú ideig működni, hisz ki akar szerelmeskedni a rokonával.

3./ Amiről nem szeretünk beszélni: Egy párkapcsolathoz – kortól függetlenül – hozzá tartozik a szex. Ha a testi adottságok (nemi szervek méretei) nem közel azonosak, akkor egy darabig ugyan működik a dolog, de egy idő után nem. Gondolok itt legfőképpen arra, amikor a férfi túl nagy a nőnek. Bármennyire is óvatosak, a hév elragadhat, és nemcsak sérüléseket okozhat, hanem a későbbiekben komoly betegség forrása is lehet.

4./ No és nem utolsó sorban: ha folyamatosan olyan partnereket fogunk ki, akivel nem jön össze a hosszabb kapcsolat, akkor „álljunk meg” és gondolkodjunk el azon, hogy vajon megértünk-e már egy párkapcsolatra, vagy van még néhány olyan probléma, amit először önmagunkban tisztáznunk kell. Ezt nagyon vegyük figyelembe, mert, ha nem tesszük, akkor jön Szaturnusz Apó és igen keményen leállít bennünket

Én pillanatnyilag „megálltam”. Ez persze nem azt jelenti, hogy, ha jön egy olyan férfi, akit „ránézésre” el tudnék fogadni, akkor elhárítom a találkozás lehetőségét. Nem.
Azt jelenti, hogy a fentieket még komolyabban fogom venni, és mielőtt szoros érzelmi kötődés kialakulna – inkább megszakítom a kapcsolatot -, minthogy később önmagamnak is és a partnernek is fájdalmas tapasztalatot szerezzek.

Eta

Nincsenek megjegyzések: