2012. január 12., csütörtök

EGYSZER, S MINDENKORRA!

Tudomásul kéne venni nekünk, a mostani Magyarországon és a más területeken élő, önmagát magyarnak tartó embernek: Magyarországnak függetlennek kell maradnia. A régi „nagy” Magyarország nem állítható vissza!

Sokan – régen – azért mondtak igent az Európai Unióra, mert féltek attól, hogy kilógnak majd a „sorból”, vagy épp azt hitték, hogy ettől a csatlakozástól azt kapják, hogy végre a régi nagy Magyarország újra létrejön.

TÉVEDÉS!

Nagyon megfontolandó mondás: „A történelem kerekei nem fordulnak vissza!”
Ha egy nemzet nem képes megújulni – akár áldozatok árán is -, akkor az a nemzet halálra van ítélve.
Nos, kérdés: vállaljuk-e a nehézségek árán az új Magyarország létrejöttét, mely semleges, nem hagyja magát zsarolni és ugyanakkor nem hagyja magát szép, de szétpukkadásra ítélt szappanbuborékok által elvarázsolni – vagy szép lassan megszűnünk létezni?

Én úgy ismerem a MAGYARSÁGOT, hogy a kezdeti nehézségek után képes felvenni a kesztyűt és kiáll önmagáért, képes újjászületni.

Képes „gyurcsányokat”, „bajnaigordonokat”, stb-ket elküldeni a süllyesztőbe és arra is képes, hogy „orbánokat” észre térítsen, ha rossz felé mennek – de ők talán képesek erre figyelni is – vagy nem. Ezt majd a jövő eldönti.

Ám egy valami nem mindegy!

TE HISZEL-E MAGADBAN, MINT MAGYAR?
KÉPES VAGY-E MAGYARORSZÁGÉRT ÉS ÖNMAGADÉRT TENNI?
KÉPES VAGY-E TÁRGYILAGOSAN LÁTNI ÉS A KÖLTSÉGEIDET VISSZAFOGNI – ESETLEG HASZNÁLNI AZT, AMIT NAGYSZÜLEID, DÉDSZÜLEID ALKALMAZTAK ÉS NAGYON JÓL BEVÁLT, MÉGSEM TRENDI ÉS NINCS A TOPLISTÁN A DIVAT KATEGÓRIÁBAN, DE HASZNÁLHATÓ ÉS ÚGY MŰKÖDIK, MINT A DIVATOS VEGYSZEREK, CSAK ÉPP NEM OLYAN KÁROSAK?
KÉPES VAGY-E KINEVETNI SAJÁT MAGAD ÉS ESETLEG MÉG A FŐNÖKÖDET IS, AMIKOR OLYAN ELVÁRÁSOK FOGALMAZÓDNAK MEG, AMIK NEM AZONOSAK VELED?

Nincsenek megjegyzések: